Imprezy
Będzie nam bardzo miło gościć Państwa także podczas rodzinnych uroczystości, jak też innych okazjonalnych imprez. Profesjonalnie organizujemy również konferencje, kursy i szkolenia.
Sala atrium:
Sala mała:
Sala klubowa:
Pomieszczenia | Pojemność |
---|---|
Sala główna | 250 osób |
Atrium | 120 osób |
Restauracyjna | 100 osób |
Klubowa | 50 osób |
Mała | 20 osób |
Uroczysty obiad
Propozycje menu – uroczysty obiad 80 zł/os.
Danie pierwsze (jedna z propozycji do wyboru 250ml):
• Staropolski rosół z wiejskiej kury
• Bulion dworski z dodatkiem makaronu i warzyw
• Kremowa zupa cebulowa z serem żółtym i grzankami
• Zupy domowe (pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, pieczarkowa)
Danie drugie (jedna z propozycji do wyboru 120g):
• Soczysty schab pieczony po staropolsku w sosie własnym
• Schab nadziewany śliwką, morelą lub pieczarką
• Soczysta pierś z kurczaka w sosie kurkowym lub pieczarkowym
• Karkówka pieczona w sosie myśliwskim
• Schab pieczony w sosie borowikowo - śliwkowym
Dodatki do drugich dań: (jedna z propozycji do wyboru):
• Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem 200g
• Ziemniaki opiekane 150g
• Ryż po sasku z ziołami 200g
Surówki (możliwość wyboru zestawu złożonego z 2,3 surówek): (150g)
• Surówka z białej kapusty
• Surówka z czerwonej kapusty
• Surówka z marchwi z dodatkiem pomarańczy
• Surówka z selera z dodatkiem orzechów lub płatków migdałowych
• Ćwikła z chrzanem
• Sałatka z buraczków
• Sezonowa surówka ze świeżych warzyw w sosie winegret
Deser (jedna z propozycji do wyboru):
• Szarlotka 150g
• Deser lodowy 150g
Napoje zimne i gorące
• Kawa/ herbata – bez limitu
• Woda mineralna – bez limitu
• Napoje owocowe 0,2l/os
• Napoje gazowane 1but./os
Obsługa ciasta dostarczonego przez Klienta (pokrojonego) oraz krojenie tortu: 5zł/os
Opłata za dostarczenie własnego alkoholu 5zł/os
Zestaw okolicznościowy
Propozycja menu – zestaw okolicznościowy (160 zł/os)
Danie pierwsze (jedna z propozycji do wyboru):
• Staropolski rosół z wiejskiej kury
• Bulion dworski z dodatkiem makaronu i warzyw
• Kremowa zupa cebulowa z serem żółtym i grzankami
• Zupa krem z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Danie drugie (jedna z propozycji do wyboru):
• Soczysty schab pieczony po staropolsku w sosie własnym
• Roladki wieprzowe faszerowane boczkiem, ogórkiem i papryką
• Roladki ze schabu faszerowane szpinakiem i serem feta
• Schab nadziewany śliwką, morelą lub pieczarką
• Soczysta pierś z kurczaka w sosie kurkowym
• Sakiewka z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i serem mozarella(+ sos kurkowy)
• Karkówka pieczona w sosie myśliwskim
• Schab pieczony w sosie borowikowo - śliwkowym
• Filet drobiowy faszerowany ziołami w otulinie boczku
• Filet z kurczaka po królewsku faszerowany pieczarkami i warzywami
• Polędwiczki w sosie paprykowym
Dodatki do drugich dań: (jedna z propozycji do wyboru):
• Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
• Ziemniaki opiekane
• Kulki ziemniaczane
• Frytki
• Ryż po sasku z ziołami
• Kluski śląskie z masłem
Surówki (możliwość wyboru zestawu złożonego z 2,3 surówek):
• Surówka z białej kapusty
• Surówka z czerwonej kapusty
• Surówka z marchwi z dodatkiem pomarańczy
• Surówka z selera z dodatkiem orzechów lub płatków migdałowych
• Ćwikła z chrzanem
• Sałatka z buraczków
• Sezonowa surówka ze świeżych warzyw w sosie winegret
Deser
• Pucharek lodowy (dopłata 20zł/os)
Napoje zimne i gorące
• Kawa, herbata – bez limitu
• Woda mineralna – bez limitu
• Soki owocowe (0,5l/os)
• Napoje gazowane (0,5l/os)
Zimne przekąski (do wyboru): (wędliny 50g/os + 3 zakąski/os + pieczywo)
• Wędliny mix
• Galaretki drobiowe
• Galaretki wieprzowe
• Śledzik po japońsku, węgiersku lub w śmietanie
• Jajka w sosie tatarskim
• Jajka fantazyjne faszerowane pieczarkami
• Rolada serowa z szynką
• Rolada mięsna w galarecie
• Schab w galarecie
• Ryba po grecku
• Rożki z szynki z musem chrzanowym
• Ruloniki z szynki w galarecie
• Ślimaczki z boczku ze śliwką
Sałatki (do wyboru) (100g/os.)
• Sałatka jarzynowa
• Sałatka pieczarkowa
• Sałatka gyros
• Sałatka grecka
Gorąca kolacja (jedna z opcji do wyboru)
• Żurek staropolski na wędzonce z dodatkiem jajka i wiejskiej kiełbasy
• Barszcz czerwony podawany z paluszkiem
• Barszcz czerwony podawany z krokietem (krokiet z mięsem lub kapustą)
• Potrawa a’la Bogracz
• Potrawa a’la Strogonow
• Forszmak drobiowy
Owoce (150g/os)
Dla najmłodszych w zastępstwie polecamy:
Danie drugie (obiad)
• Nuggetsy z kurczaka
• Frytki lub kulki ziemniaczae
• Surówka z marchewki z dodatkiem pomarańczy
• Ketchup/sos czosnkowy
Kolacja
• Naleśniki z serem i czekoladą lub pierogi ruskie
Obsługa ciasta dostarczonego przez Klienta (pokrojonego) oraz krojenie tortu: 5zł/os
Opłata za dostarczenie własnego alkoholu 10zł/os
I Komunia Święta
I Komunia Święta - propozycja menu na 2025 rok
250 zł /os. dorosła (180 zł /dziecko do 10. roku)
Danie pierwsze (jedna z propozycji do wyboru):
Danie drugie (jedna z propozycji do wyboru):
Podawane z ziemniakami gotowanymi z masłem i koperkiem oraz zestawem surówek
Dla najmłodszych polecamy nuggetsy z kurczaka podawane z frytkami
Deser
• Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną (+20zł)
Gorąca kolacja (jedna z opcji do wyboru)
Dla najmłodszych polecamy naleśniki z serem i czekoladą
Zimne przekąski (do wyboru): (50g wędlin + 3 zakąski/os + pieczywo)
Sałatki (do wyboru) (100g/os)
Napoje zimne i gorące
Bal Studniówkowy
Bal studniówkowy – propozycja menu 190 zł/os.
Kolacja I (jedna z propozycji do wyboru):
Dodatki do dań ciepłych: (jedna z propozycji do wyboru):
Surówki
Kolacja II (jedna z opcji do wyboru):
Kolacja III (jedna z opcji do wyboru):
Zimne przekąski (do wyboru): (50g wędlin + 3 zakąski/os + pieczywo)
Sałatki (do wyboru) (150g/os)
Napoje zimne i gorące
Deser za dopłatą (20zł/os.) (jedna z propozycji do wyboru):
OPŁATA ZA DOSTARCZENIE WŁASEGO ALKOHOLU: 5zł/os
OBSŁUGA MUZYCZNA W ZAKRESIE ZAMAWIAJĄCEGO
Dodatkowo proponujemy Państwu:
Wiejska strzecha - 20 zł/os. (cena przy min. 100 osób):
Fontanna czekoladowa z owocami (1000 zł)